Proces produkcji

Posiadamy swój własny dopracowany tygodniowy plan produkcji:

  • W poniedziałek rozpoczynamy przygotowania do produkcji wędlin co oznacza, że w tym dniu nasz sklep jest nieczynny.
    Czas poświęcamy na przygotowanie farszu oraz nadzianiu kiełbas, przygotowaniu mięsa do wędzenia oraz rozgrzaniu wędzarni.
    Wędzenie wędlin rozpoczynamy w poniedziałkowy wieczór i kończymy w środę.
  • We wtorek i środę skupiamy się na sprzedaży naszych wyrobów.
    To właśnie w te dni jest największy wybór produktów. Wędliny są wtedy świeżutkie (a czasami nawet gorące), co jeszcze bardziej powinno zachęcić naszych klientów do odwiedzenia nas właśnie w tych dniach.
  • Czwartek jest dniem rozbioru półtusz.
    W tym tylko dniu można u nas zakupić dodatkowo takie elementy jak: żeberka, kości, skórki oraz nóżki wieprzowe

Produkty takie jak pasztety, kaszanka, smalczyki czy mięsa pieczone (schaby, boczki, karkówki) wytwarzamy na bieżąco.

Dzięki wprowadzeniu systemu bezpieczeństwa HACCP, czyli Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, wyroby „U Tereski” posiadają najwyższy standard jakości. Zostały one odznaczone certyfikatem „Doceń Polskie”, a także "Polski Producent Żywności".
Podstawą do wdrożenia systemu HACCP jest tzw. Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) oraz Dobra Praktyka Higieniczna (GHP).
Są to zbiory procedur produkcyjnych nastawionych na higienę produkcji oraz zapobieganie wytwarzaniu produktów nie spełniających wymagań jakościowych, będące fundamentalną metodą kontroli jakości zdrowotnej produktów żywnościowych produkowanych w firmie „U Tereski”.
Wszystkie sprzedawane u nas produkty mięsne posiadają HDI, czyli Handlowy Dokument Identyfikacyjny, regulujący obrót mięsem i jego jakość zgodnie z wymogami Unii Europejskiej.
Sklep znajduje się pod nadzorem weterynaryjnym oraz spełnia wszelkie wymogi sanitarne.

Aktualności

Godziny otwarcia

Poniedziałek  nieczynne
Wtorek  10:00 - 18:00
Środa  10:00 - 18:00
Czwartek  10:00 - 18:00
Piątek  10:00 - 18:00
Sobota  10:00 - 15:00
Niedziela  nieczynne

 

Dane adresowe

"U Tereski" Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną

Aleksandrowo 5a
07-402 Lelis

Telefon (29) 764 90 05
email kontakt@utereski.pl
NIP 758 118 07 62
REGON 142627772